Про організацію харчування учнів у закладі

З 01 січня 2022 року харчування здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305.

          Цією Постановою затверджені:

  • норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;
  • Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Права батьків

Кожна  мати  чи  батько мають право  зайти до їдальні закладу (при цьому обов’язково бути здоровим, дотримуватись маскового режиму, бути одягненим в бахіли та халат).

Батьки можуть:

  • спробувати тарілку рукою: тепла чи холодна їжа, яку дали дитині;
  • перевірити чистоту їдальні та посуд, в якому подають їжу дітям;
  • скуштувати їжу, щоб переконатись, що все свіже і доварено;
  • зважити порцію, щоб переконатись, що усі складові порції відповідають затвердженим ваговим нормам.

Батьки зобов’язані:

повідомити адміністрацію про їх намір здійснити перевірку.

 

ЗРАЗОК ПЕРСПЕКТИВНОГО МЕНЮ НА ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

Понеділок I тиждень

 

№ ТК Найменування страви або виробу Вихід блюд, г
6-11 11-14 14-18
I сніданок
1.17 Салат з моркви з каррі та соусом “Вінегрет” (ГЦ) 100 100 100
3.02 Омлет Скрамбл (Я, МП, Л, Г, ЗП) 50 50 50
145 Ш Каша вівсяна (рідка на молоці) (Г, ЗП, МП, Л) 120 150 150
11.05 Какао з молоком (МП, Л) 100 100 100
Хліб цільнозерновий (Г, ЗП) 30 50 50
12.01 Банани свіжі 100 100 100
II сніданок
11.02 Компот з фруктів або ягід (свіжих або заморожених) 200 200 200
1.16 Салат з запеченої груші та моркви 200 200 200
Обід
1.23 Салат з капусти, зеленого горошку з насінням соняшнику 100 100 100
1.23 Салат з капусти, зеленого горошку
2.10 Суп з крупою рисовою і томатом 250 250 250
5.08 Бефстроганов з вареної яловичини (Л, МП) 70 100 120
164 Ш Макаронні вироби відварні (Г) 120 150 150
11.03 Узвар з суміші сухофруктів (без цукру) 170 170 170
Хліб житній (Г, ЗП) 30 50 50
12.01 Яблука свіжі 100 100 100
Підвечірок
7.02 Печиво вівсяне (Г, ЗП, МП, Л, Я) 60 80 80
11.12 Йогурт (Л, МП) 125 125 125
Вечеря
1.09 Салат з квашених огірків, свіжої капусти, моркви з горіхами (ГХ) 125 125 125
1.09 Салат з квашених огірків, свіжої капусти, моркви
4.09 Курячі нагетси (Г, МП, Л, Я) 88 125 150
10.05 Соус «Кетчуп» 25 25 25
8.22 Горохове пюре з чорносливом (МП, Л) 120 150 150
11.12 Кефір (Л, МП) 125 125 125

Середа I тиждень

№ ТК Найменування страви або виробу Вихід блюд, г
6-11 11-14 14-18
I сніданок
1.25 Салат з запеченої капусти з родзинками 100 100 100
4.03 Куліш з курячим м’ясом (МП, Л) 180 256 308
8 Ш Сир твердий (МП, Л) 15 15 15
349 Ш Чай (трав’яний або квітковий) 200 200 200
12.01 Банани свіжі 100 100 100
II сніданок
7.06 Яблуко каркаде 100 100 100
1.43 Асорті овочеве 100 100 100
Обід
1.07 Салат з яєць та зеленого горошку (Я) 100 100 100
1.20 Салат з капусти, моркви та зеленого горошку (ГЦ)
60 Ш Борщ з капустою та картоплею 250 250 250
11.12 Сметана (МП, Л) 25 25 25
6.07 Котлети рибні (Р, Я) 60 90 120
8.01 Гречана каша з чебрецем (МП, Л) 120 150 150
11.03 Узвар з суміші сухофруктів (без цукру) 170 170 170
  Хліб житній (Г, ЗП) 30 50 50
12.01 Апельсини або мандарини свіжі 100 100 100
Підвечірок
7.17 Оладки кукурудзяні з морквою (Г, Я) 60 80 80
11.12 Йогурт (Л, МП) 125 125 125
Вечеря
8.14 Овочі припущені з соусом бешамель (М, Г, Л) 100 100 100
4.04 Плов з курячим м’ясом 180 250 300
11.05 Какао з молоком (МП, Л) 200 200 200
  Хліб цільнозерновий (Г, ЗП) 30 50 50