Шкільна бібліотека

Дорогий друже!

Електронні версії підручників

«Школа починається з книги, а значить – з бібліотеки»

В.О. Сухомлинський

Вас вітає шкільний бібліотекар – Чернописька Алла Миколаївна, провідний бібліотекар, відмінник освіти України, переможець Всеукраїнського конкурсу «Шкільний бібліотекар-2005», лауреат Всеукраїнської акції «Живи, книго!».

g

Як тільки ти береш до рук книгу, ти потрапляєш у чарівний світ літератури. Минають роки, і з Слухача ти перетворюєшся на справжнього Читача. У тебе з’являються улюблені книги, разом з героями книжок ти ростеш і розвиваєшся. Ти вже розумієш, яку важливу роль відіграє книга в твоєму житті. Пропонуємо тобі познайомитися зі шкільної бібліотекою нашої школи-інтернату № 9.

bb

mm

yy

Основні напрями і форми роботи:

– оперативне забезпечення інформацією користувачів;

-навчання дитини правилам користування джерелами інформації;

-використання набутих знань у житті.

qq

ІІ. Історія до сьогодення.

Шкільна бібліотека комунального закладу «Харківська загально-освітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 9» Харківської обласної ради була заснована у 1976 році. Загальна площа складає 84,6 кв.м., місце розташування – ІІ поверх навчального корпусу, читальна зала поєднана з абонементом, кількість посадочних місць для користувачів – 19, є книгосховища для підручників та відділу галузевої літератури.

Шкільна бібліотека, використовуючи всі свої можливості, сприяє навчально-виховному процесу, збагачує його, вона є складовою частиною викладання та навчання. Призначення бібліотеки – зберігання та надання інформації, формування людини, яка завдяки знанням, отриманим в бібліотеці, могла б самостійно знаходити та використовувати інформацію.

До послуг, які надає наша бібліотека відносяться: видача книжок, індивідуальне, групове та масове інформування, виконання бібліографічних довідок, проведення тематичних вечорів, бесід з учнями при виборі книги, біля тематичних полиць та експозицій, випуск книжкових пам’яток, планів читання, рекомендаційних списків літератури, організація книжкових виставок до пам’ятних дат, проведення днів «Нової книги», «Днів спеціаліста», «Днів Бібліографії». Учні початкової школи мають можливість познайомитися з новим автором, цікавими книгами на заняттях літературного гуртка «Друзі книги». А кожного року під час весняних канікул ми проводимо «Тиждень дитячого читання», до Всеукраїнського дня бібліотек проводимо шкільну лінійку, на якій підводимо підсумки минулого року і нагороджуємо найкращих читачів бібліотеки.

Знайомство з бібліотекою першокласників відбувається шляхом екскурсії у будинок «Де живуть книги», учні старших класів мають можливість побувати в «Музеї рідкісної книги» при ХНУ ім. Каразіна. Налагоджена робота з багатьма Харківськими бібліотеками, постійно проводяться спільні заходи з працівниками Харківської обласної бібліотеки для дітей, Харківської обласної бібліотеки для юнацтва. Відкрито Міжбібліотечні абонементи в Центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету ім. Каразіна та Центральній науковій бібліотеці ім. Короленка.

Наші читачі постійно приймають участь у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних, міських конкурсах та акціях. Так, ми приймали участь у таких заходах: Міжнародному конкурсі «50 слів», Міжнародному фестивалі-конкурсі «Книги будують мости», Всеукраїнських конкурсах «Найкращий читач України», Всеукраїнській акції «Живи, книго!», «Напиши листа Діду Морозу» (яку прово-дила Харківська дирекція УДППЗ «Укрпошта»), Всеукраїнському турнірі зі шкільного «Макулатурингу», регіональному конкурсі «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу», Всеукраїнському конкурсі «Хочу читати!».

Загальні відомості про бібліотеку: на сьогоднішній день кількість читачів бібліотеки становить – 335 користувача, з них – учнів – 244, вчителів, вихователів – 41, інших користувачів – 49. Основний бібліотечний фонд – 28.397 прим, фонд підручників – 6.596 прим., періодичних видань – 5.519 прим., з них 161 найменування газет та журналів, забезпечений доступ книгокористувачів до мережі INTERNET.

Шкільна бібліотека завжди готова прийти вам на допомогу, приходьте, читайте,долучайтесь до прекрасного.Чекаємо вас в бібліотеці кожного дня з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00-14.00.

До зустрічі!